Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ноћ после великог протеста: Срби са севера остају на барикадама до испуњења захтева

© Sputnik / Теодор АнастасијевићБлокиран административни прелаз Рударе
Блокиран административни прелаз Рударе - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Након данас одржаног великог протеста Срба грађани северних општина на Косову и Метохији и ову ноћ проводе на барикадама, јавља дописник Спутњика.
Велики број људи и вечерас крај ватре препричава догађаје од данас са већом дозом самопоуздања да су сви заједнички окупљени око циља слободе и скидања окова које им је наметнула Приштина на челу са Аљбином Куртијем.
Касно вечерас из јужне Косовске Митровице конференцију за медије одржао је министар унутрашњих послова тзв. Косова Џељаљ Свечља који је поново оптужио Србе. Овог пута Свечљина мета је Милан Радојичић, потпредседник Српске листе за кога је Свечља рекао да ће „пасти у руке Косовске полиције“.
Српска листа је одговорила саопштењем у ком се наводи да се ни Радојичић нити било који други представник Срба није уплашио његових претњи. У саопштењу је достављена фотографија са једног протеста док је Свечља био у опозицији и на којој се види да се прикључио демонстрантима и учествује у оштећењу имовине.
Људи на барикадама су свакодневно у великом броју окупљени око логорских ватри где се греју на температури која последњих ноћи пада испод нуле, али поручују да ће овде остати док се не испуне њихови захтеви за ослобађање ухапшених Срба, повлачење полицајаца који су са југа упали на север и формирање Заједнице српских општина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала