Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нова претња из Приштине: Чекамо да Кфор уклони барикаде, у супротном их уклањамо ми

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељај Свечја рекао је данас да Приштина чека да Кфор реагује и уклони барикаде на северу Косова и Метохије које су поставили Срби, те да ће их у супротном уклонити косовска полиција.
„Ради веће стабилности чекамо да то ураде или они који су поставили барикаде или Кфор, али и чекању је крај", рекао је Свечља на конференцији за новинаре у Косовској Митровици, преносе приштински медији.
Додао је да косовска полиција има све потребне капацитете да уклони барикаде.
Он је рекао и да су барикаде изгубиле сврху и да их Србија, како каже, користи да блокира правне радње тзв. Косова.
Свечља је рекао да се бивши српски полицајац Дејан Пантић, који је ухапшен пре неколико дана, и даље налази у полицијској станици код Јариња, да је његово стање добро и да је на одговарајућем лечењу.
Како је истакао, пребацивање Пантића у одговарајући притворски центар је приоритет за приштинске власти и за то су, казао је, затражили помоћ од међународних партнера.
Кад је реч о захтеву за пуштање Пантића, Свечља је казао да је то за Приштину неприхватљиво.

Српска листа: Свечљине претње неће уплашити Србе на барикадама

Немоћ и нервоза Џелала Свечље све више долази до изражаја ових дана, наводи у саопштењу Српска листа коментаришући најновију изјаву министра унутрашњих послова привремених институција у Приштини.
"Након што је захваљујући својим сафари посетама северу Косова и Метохије и дивљању својих специјалаца довео до усијања ситуацију на терену, а српски народ приморао да се брани на барикадама, он наставља са лажним оптужбама против Срба, а посебно против потпредседника Српске листе Милана Радоичића", наводи Сепска листа у саопштењу.
Претње које уплашени Свечља упућује потпредседнику Радоичићу су смешне и неће уплашити ни њега ни било ког Србина на барикадама, тврди СЛ и наводи да је и јуче и данас Радоичић са својим народом и "никакве лажне оптужбе, монтирани процеси и претње га неће уплашити нити одвојити од свог народа који му безрезервно верује".
"Ипак, ове претње и увреде које ових дана Свечља упућује лидерима Српске листе најбоље осликавају антисрпски карактер Владе Аљбина Куртија чији министри злоупотребљавају своје позиције и институције за обрачун са Србима, и тиме најбоље откривају репресивни и диктаторски карактер режима у Приштини", наводи СЛ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала