- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Бугарску увлаче у рат“: Радев одбио да стави вето на испоруке оружја Украјини, опозиција негодује

© Depositphotos.com / VileviСофија, престоница Бугарске
Софија, престоница Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Пратите нас
Председник Бугарске Румен Радев одбио је да стави вето на испоруке оружја Украјини. Лидерка Бугарске социјалистичке странке, бивша министарка економије Бугарске Корнелија Нинова обећала је да ће њена странка учинити све што је могуће да спречи испоруке оружја Украјини.
Начелник одбране Бугарске Емил Ефтимов данас је најавио почетак „логистичке операције о испоруци бугарског оружја Украјини“. Иако је председник Румен Радев изразио жаљење због тога што су „љубитељи рата у парламенту огромном већином донели одлуку о пружању војне помоћи Украјини“, истовремено је истакао да је захтев социјалиста да се стави вето на испоруку оружја Украјини – бесмислен.
Након тога су се социјалисти и посланици из странке Препород обратили Уставном суду са захтевом да се одлука о пружању војне и војно-техничке помоћи Украјини прогласи неуставном. Лидерка Бугарске социјалистичке странке Корнелија Нинова оштро је критиковала Радева.

„Апелујемо на председника Радева – треба да дате објашњење друштву зашто сте преузели ризик да увучете Бугарску у рат. До краја ћемо се борити против испорука оружја Украјини, јер сматрамо да се Бугарска на тај начин увлачи у рат“, саопштила је Радева.

Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
РЕГИОН
Бугарска: Социјалисти траже од председника да стави вето на испоруке оружја Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала