- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Мали: Још два поскупљења струје наредне године

CC BY 2.0 / Flickr/Ivan Radic / Струјомер
Струјомер - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Пратите нас
Министар финансија Синиша Мали рекао је данас да је са ММФ-ом договорено да наредне године буду још два поскупљења струје, али да ће то бити далеко мање од поскупљења у Европи.
"Та поскупљења ће се уклопити у инфлацију која је за следећу годину пројектована на 11,3 одсто и цена струје ће бити далеко испод онога што видимо у Европи", рекао је Мали након представљања новог начина одржавања наградне игре "Узми рачун и победи".
Он је, одговарајући на питања новинара, негирао оцену Фискалног савета да смо презадужена земља.
"Србија није презадужена, јер је удео јавног дуга у БДП-у 55,1 одсто, што је испод нивоа Мастрихта од 60 процената и испод просека ЕУ који је 95 процената. Слажем се са подацима Фискалног савета, али се не слажем са закључцима"; рекао је министар финансија.
Мали је нагласио да се кредити које влада узима користе за инвестиције, а не за потрошњу, као 2008. године и да се стари кредити уредно враћају.
"До краја ове године имаћемо удео јавног дуга у БДП-у ће бити 55,5 одсто, па како смо онда презадужени? То је наша победа, с обзиром на сва улагања у сектор енергетике која смо имали ове године", нагласио је Мали, а пренео Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала