- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

На помолу нова срамотна одлука – користе Русију да би укинули племениту вештину?!

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветско првенство у боксу
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Пратите нас
Међународни олимпијски комитет (МОК) у четвртак је објавио могућност искључења бокса са Игара у Паризу 2024, рекавши да је врховно светско боксерско тело, под вођством Русије, показало да "нема стварног интереса за спорт или за његове спортисте".
Међународној боксерској асоцијацији (ИБА) одузето је учешће у организацији боксерског турнира на Олимпијским играма у Токију 2020, а бокс није био у почетном програму за Игре у Лос Анђелесу 2028., у ишчекивању реформи које захтева МОК.
Квалификације за боксерски турнир у Паризу 2024. организује МОК, али је рекао да забринутост у вези са ИБА значи да ће донети даље одлуке, које ће „можда морати да укључе и избацивање бокса из програма Олимпијских игара у Паризу 2024.“
„Недавни конгрес ИБА је још једном показао да они немају прави интерес за боксерски спорт и боксере, већ да их занима само властита моћ. Одлуке и расправе да се боксери држе даље од олимпијских квалификација и Олимпијских игара, не могу се другачије схватити, рекли су из МОК-а.
ИБА води Рус Умар Кремљев, уз подршку руске енергетске компаније Газпром. Портпарол МОК-а рекао је да је ИБА недавно продужила уговор са Газпромом и показала да „нема воље разумети стварне проблеме“.
„Продужетак спонзорског уговора са Газпромом, као јединим главним спонзором ИБА, појачава забринутост, коју је МОК увек и изнова изражавао од 2019.“, додао је портпарол МОК.
На ванредни конгресу ИБА у септембру изгласано је да нових избора не буде, допуштајући тако Кремљеву да остане председник, након што је Спортски арбитражни суд (ЦАС) пресудио да је холандском кандидату Борису ван дер Ворсту погрешно онемогућена кандидатура.
Раније овог месеца, ИБА је оптужила организаторе Олимпијских игара у Паризу за „прогон“, као одговор на суспензију због питања управљања и финансија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала