Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Подигнута оптужница против дилера који су кријумчарили дрогу са КиМ у возилу са ознакама ОЕБС-а

© AP Photo / Susan Montoya BryanЛист марихуане у стакленој башти у Берналиљу у Новом Мексику
Лист марихуане у стакленој башти у Берналиљу у Новом Мексику - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Пратите нас
Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против петорице припадника криминалне групе због кријумчарења наркотика са територије Косова и Метохије, од којих је приликом хапшења 16. септембра у Земуну заплењено укупно 44.8 килограма марихуане.
Опојну дрогу осумњичени су од КиМ до Београда, како се сумња, превезли у возилу марке "шкода октавија" беле боје, са дипломатским ознакама Мисије ОЕБС, саопштило је Више јавно тужилаштво.
Због сумње да су извршили кривично дело неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога оптужени су Доми А. (42), Газменд К. (41), Дардан М. (49) из Приштине, као и двојица Београђана Иван Ж. (23) и Стефан М. (29), преноси Танјуг.
Доми А. и Дардан М. терете се и за кривично дело неовлашћеног држања опојних дрога.
Сумња се да је Доми А. у касети "шкоде" држао 32,2 грама кокаина за личну употребу, док је Дардан М, а 0,94 грама исте дроге држао у торбици.
Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању.
Тужилаштво је предложило суду и да свим осумњиченима продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.
Сумња се да су Доми А, Газменд К. и Дардан М. кренули да територије КиМ ка Београду у поменутој Шкоди са дипломатским ознакама Мисије ОСЦЕ, па су се око 11.30 на паркингу у Улици Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду нашли са Иваном Ж. (23) и Стефаном М. (29) и предали им 29,9 килограма марихуане, а потом се разишли.
Одмах потом ухапшени су Иван Ж. и Стефан М, док су се остала тројица, уочивши полицију, удаљила својим возилом до паркинга у Улици Августина Нета.
На паркингу је Газменд К. изашао из возила и из гепека извадио џак са 14,9 килограма марихуане и у том моменту су возилу осумњичених пришли полицијски службеници и лишили их слободе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала