- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Стигло је Звездино дете: „Дошао сам да остварим дечачки сан“

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаУрош Спајић
Урош Спајић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Пратите нас
Урош Спајић, српски фудбалер, потписао је уговор са Црвеном звездом у којој је и започео професионалну каријеру. Као што је и најављено Спајић ће у наредном периоду наступати за црвено-беле, а мотив му је како је истакао на представљању „остварење дечачког сна“.
За сениорски тим Црвене звезде Урош Спајић дебитовао је 2010. године, а претходно је прошао млађе категорија црвено-белих. После 12 година од прве утакмице Спајић се вратио као слободан играч.
„Дуго сам био на вези са директором Мркелом. Додатан мотив био ми је повратак да остварим дечачки сан. Прошао сам све категорије Црвене звезде и једино у сениорском тиму нисам био шампион. Вратио сам се да освојим титулу и заиграм Лигу шампиона пред навијачима Звезде“, пун је самопоуздања на представљању био Спајић.
Последњи клуб за који је Спајић играо пре долска у Звезду био је турски Касимпашу, али је одиграо само осам утакмица због тешке повреде колена која га је вероватно одвојила од репрезентација Србије чији је повремени члан.
Спајић је истакао што је сада Звезда редовна екипа у европским такмичењима, јер је у периоду када је он наступао за тај тим то била „мисаона именица“.
„Долазим у исти, али тотално други клуб. Звезда сада игра редовно у Европи, а тада је то била мисаона именица. Сећате се Бордоа и туге након неуспеха, а сада је Лига Европе неуспех. Звезда иде добрим путем, расте и навикава навијаче на оно најбоље. Звезда то заслужује јер је велики клуб. Ја сам ту да допринесем томе, сад треба да помогнем“, рекао је Спајић.
Српски фудбалер сматра да Звезди може да допринесе искуством.

Притисак је увек у Црвеној звезди, али сада имам мало веће искуство. Наравно, осећај је предиван, вратио сам се кући. Директор Мркела ме је прогласио најбољим играчем омладиснке школе пре 15 година. Сад могу да донесем екипи и искуством, даћу све од себе да тако буде", рекао је Спајић.

Једна од гланвих ставки коју је Спајић истакао јесте да Звезда мора непрестано да се доказујемо како би на крају стигла до циља односно титуле првака Србије.
„У Црвеној звезди се неуспех не прашта, тако и треба да буде. Свака утакмица је ново доказивање, сваки тренинг је доказивање. Имамо велику предност и титула је реална, али треба да одбранимо то и да се припремимо за оно што сви очекујемо и чему се надамо. Само да идемо корак по корак. Убедљиво смо први и треба да наставимо тим путем да се освоји титула и игра Лига шампиона. Неумесно је да сада коментаришем тренера, али чим је тренер Црвене звезде са разлогом је ту“, закључио је Урош Спајић.
После одласка из Црвене звезе Спајић је играо за Тулуз, Андерлехт, Краснодар, Фејнорд и на крају Касимпашу.
Урош Спајић био је гост емисије „Миљанов корнер“.
Аргентина – Француска - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
Катар 2022
Урнебесни покушаји губитника – петицијом желе ново финале: „Преваранти, све је сумњиво!“
Владимир Ивић, српски фудбалски тренер - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
СПОРТ
Србину не иде у „светој земљи" – Русија се јавља као нова дестинација
Немања Максимовић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2022
СПОРТ
Немања између братских клубова – српског и руског
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала