- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Државна изборна комисија наложила понављање избора на два мјеста у Шавнику

© Sputnik / Бобан НововићГласање у Шавнику
Гласање у Шавнику - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Пратите нас
Државна изборна комисија (ДИК) је поступајући по приговорима носиоца изборне листе ДПС-СД „Права ствар“ Срећка Котлице донијела рјешење којим је наложила Општинској изборној комисији Шавник понављање избора на бирачким мјестима 1 - Сала СО Шавник и 14 - Кафана Крушевице.
"Овим путем Државна изборна комисија апелује на све носиоце високих државних функција да се уздрже од изјава којима се афирмише непоштовање закона, али и одлука ДИК-а заснованих на закону", наводе у саопштењу.
Рад Државне изборне комисије подложан је, како кажу, јавној критици, али то треба чинити уз посебан обзир и уз поштовање интегритета и улоге ДИК-а у систему, а посебно у ситуацији када Уставни суд нема потребну већину за одлучивање по изборним жалбама.
"Државна изборна комисија ради на основу Закона о избору одборника и посланика, којим је прописано да се избори могу поновити на поједином бирачком мјесту, на основу поднесеног приговора, као и да нема могућности доношења одлуке и поништавања избора у цјелини", поручују у саопштењу.
Шавник - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
МУЛТИМЕДИЈА
Гласање још није завршено, а кад ће не зна се: Довитљиви Црногорци изгуслали изборе у Шавнику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала