- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Фигаро: Две трећине Француза сматра да украјински сукоб треба решити преговорима

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаСпецијална војна операција руске војске у Украјини
Специјална војна операција руске војске у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Пратите нас
Седамдесет одсто Француза сматра да је најбоље да украјински сукоб буде решен дипломатским путем, уместо настављањем борбених дејстава до победе Кијева, преноси француски лист „Фигаро“, позивајући се на најсвежије резултате истраживања јавног мњења.
Истраживање је показало да су држављани Француске и даље узнемирени због сукоба на границама Европе и да не очекују да ће он ускоро бити завршен.
Иако житељи Француске не подржавају идеју о хитном прекиду испорука оружја Кијеву, ипак би више волели да се сукоб оконча преговорима, уместо војном супротстављању до победе Украјине, наводе аутори истраживања.
Према истраживању, 69 одсто присталица Жан-Лика Меланшона, 77 одсто присталица Марин ле Пен и 88 одсто присталица Ерика Земура сматрају да сукоб у Украјини треба да буде решен преговорима. Најмање су склони преговорима присталице социјалиста и „зелених“. За дипломатско решавање сукоба залаже се, такође, огромна већина жена и младих.
Французи су и даље веома забринути због сукоба на границама Европе: 83 одсто њих је изјавило да их то веома узнемирава, наводи лист, уз напомену да томе доприноси чињеница да се сукобу не назире крај.
Готово 50 одсто Француза нема идеју о томе када би могло бити склопљено примирје. Тек сваки пети грађанин верује да ће борбена дејства бити завршена до 2024. године.
„Јавно мњење је у знатној мери прихватило претпоставку да ће рат трајати дуго и да ће 2023. година и даље бити напета“, закључује директор Института за проучавање јавног мњења Фредерик Даби.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала