Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфор: Истражујемо инцидент у Зубином Потоку

© Tanjug / Сава РадовановићПрипадници КФОР-а у Косовској Митровици
Припадници КФОР-а у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Пратите нас
Кфор је саопштио да истражује инцидент који се у недељу десио у непосредној близини њихове патроле на подручју Зубиног Потока као и да су у плану, како су навели, разговори свих страна.
Кфор навео да су у инциденту учествовале непознате наоружане особе, да повређених и материјалне штете није било и да се ради на утврђивању чињеница.
„Пошто су планирани састанци свих стана, важно је да сви укључени избегну било какву реторику или радње које могу да изазову тензије. Очекујемо од свих актера да се уздрже од демонстрације силе и да траже најбоље решење како би осигурали безбедност свих заједница“, поручују из Кфора.
Из Кфора позивају „све стране да помогну у омогућавању безбедности и слободе кретања на Косову и спрече да обмањујући наративи утичу на процес дијалога“.
„Командант мисије Кфора наставља да подржава дијалог о проналажењу споразума за смирење тензија на северу Косова и он остаје у контакту са свима који су укључени у овај процес. Последњих месеци појачали смо своје присуство и патроле, и остајемо у потпуности способни да испунимо мандат према Резолуцији 1244 из 1999. године за све заједнице на Косову. Решења треба тражити кроз дијалог“, додаје се у саопштењу Кфора.
Косовске безбедносне снаге - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
СРБИЈА
Рафална паљба у Зубином Потоку - албански специјалци напали Србе, па је уследио одговор
Кфор - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
СРБИЈА
17. дан барикада: Мирно јутро на северу КиМ након рафалне паљбе у Зубином Потоку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала