Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кризни штаб са севера КиМ: Приштина пласира дезинформације – Срби не нападају ни Кфор ни Еулекс

© AP Photo / Visar KryeziuКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Пратите нас
Кризни штаб српског народа са севера КиМ саопштио је вечерас да није тачно да Срби нападају нити Кфор нити Еулекс, истичући да су то дезинформације које Приштина пласира у склопу хибридног рата против српског народа.
'Због серије дезинформација које Приштина пласира као део хибридног рата против српског народа, обавештавамо јавност да Срби не нападају ни Кфор ни Еулекс, штавише ми у њима видимо заштиту од репресије Куртијевог режима и његових специјалаца'', наводи се у саопштењу Кризног штаба српског народа са севера КиМ.
Аљбин Курти, како се додаје, пласира лажи о нападима на Кфор са циљем да увуче у сукоб Србе са Кфором, који је једина легална оружана формација у складу са Резолуцијом 1244.
''Одбијање Кфора и Еулекса да се ставе у службу диктаторског антисрпског режима Аљбина Куртија је разлог зашто Курти настоји да лажима измисли нападе на ове организације", истиче се у саопштењу.
Подсећају да су политички представници српског народа и чланови Кризног штаба више пута јавно позивали грађане на сарадњу са Кфором и Еулексом, јер су те међународне организације присутне у складу са међународним споразумима који су потписани и које, како истичу, поштују.
"Кризни штаб у име српског народа позива Кфор и Еулекс да повећају будност. Изражавамо озбиљну сумњу да је Курти спреман да организује напад на припаднике ових мисија и за то оптужи Србе", додаје се у саопштењу.
Припадници РОСУ на Косову И Метохији - архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
СРБИЈА
Објављен снимак: Напад албанских специјалаца на Србе
Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
СРБИЈА
Петковић: Српској новинарки забрањено да уђе на КиМ - хоће ли се чути осуда међународне заједнице?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала