- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват очитао лекцију „својима“: Престаните да плачете!

© Фото : АБА / Сплит / Ивица ЦавкаРоко Лени Укић и Филип Петрушев
Роко Лени Укић и Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
Пратите нас
Роко Лени Укић, вероватно последњи прави хрватски плејмејкер, реаговао је на коментаре из своје државе у вези са трансферима квалитетних и скупих страних играча у редове београдских екипа, Црвене звезде и Партизана.
Вечити ривали су се изузетно појачали током прелазног рока, а Звезда је чак и подигла лествицу на неслућени ниво ангажовањем двојице Аргентинаца, Луке Вилдосе и Факунда Кампаца.
Много коментара је стизало управо из Хрватске на такве трансфере, а привремени селектор тамошње репрезентације Александар Петровић је чак истакао да би вечити београдски ривали требало да се повуку из АБА лиге јер се издвајају из конкуренције.
Укић, међутим, не дели мишљење свог земљака.
„Смешна прича, дабогда још шест Вилдоса и Кампаца да дође у АБА лигу, шта је лоше у томе за наше играче? Да ли је боље играти против Кампаца или неког небитног играча? Не видим ништа лоше, увек можете да играте против најјачих“, рекао је Укић.
Он је подсетио и на победу Задра над Црвеном звездом после које су црвено-бели сменили тренера, ангажовали Душка Ивановића и преокренули сезону.
„Може се све, само треба сложити ствари како треба, треба престати плакати, тражити алибије и почети са дизањем вредности свог клуба, својих играча и онда ће се кроз смислени рад видети резултати“, закључио је Укић.
Рођени Сплићанин има 38 година, али и даље носи дрес клуба из родног града после пребогате каријере у којој је уписао и две године у НБА лиги.
► Погледајте епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала