- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Ванредна ситуација у Пироту остаје на снази

Пратите нас
Резултати Завода за јавно здравље Пирот показују да је вода исправна за пиће, али ће се из мера предострожности село Станичење и даље снабдевати цистерном како би се поновила испитивања, изјавио је градоначелник Пирота Владан Васић.
Што се тиче ситуације на месту исклизнућа воза и цурења амонијака, Васић истиче да се очекује да у наредних неколико дана буду уклоњене цистерне које нису испале из шина, а потом ће уследити санација цистерни које су преврнуте.

"Снимак који су чланови Штаба анализирали на овом састанку, показао је да амонијак у малим количинама још увек цури из цистерне и да ће то трајати минимум још 48 сати", рекао је Васић.

Он је нагласио да су уз помоћ Министарства заштите животне средине обезбеђена два мерна инструмента за концентрацију амонијака у ваздуху.
"Све наредбе Градског штаба за ванредне ситуације остају и даље на снази, школе и вртићи неће радити ни сутра а препорука је радним организација да не организују рад.
Он је истакао да из Опште болнице Пирот имају податке да се данас нису пријављени нови случајеви тровања и да су сви који су јуче збринути ван животне опасности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала