- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин „вихор“ и „муња“ са Вождовца међу највећим талентима Европе

© Фото: ФК Црвена звездаСтефан Митровић, Црвена звезда
Стефан Митровић, Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
Пратите нас
Фудбалска опсерваторија ЦИЕС је након детаљне анализе статистичких података дошла до листе најталентованијих фудбалера света, а на тој листи су чак три српска фудбалера и један странац у Суперлиги.
Леви бек Милош Kеркез (АЗ Алкмар), на жалост, већ наступа за Мађарску, али два момка са поменуте листе могу да се нађу на списку селектора Драгана Стојковића Пиксија.
У питању су Стефан Митровић и Милош Пантовић, двојица фудбалера из Суперлиге који су довољно добри да доспеју на листу најперспективнијих крила на свету.
Митровић, кога је селектор Стојковић већ позивао у национални тим, нашао се на осмом месту када су најталентованија лева крила у питању. Најталентованији на тој позицији је Адам Хложек из Бајер Леверкузена, а затим следи Ентони Еланга из Манчестер јунајтеда.
На истом крилу игра и Пантовић који је на петом месту, али када су у питању лева крила која улазе у средину и гледају пре свега да шутну и постигну гол.
У својој категорији Пантовић је остао иза Факунда Kрупског из Арсенал Сарандија, Матеуса Мартина из Флуминенсеа, Лазара Маркеза из Алмерије и Ђина Инфантина из Розарија.
Пантовић је поникао у Војводини, затим је прешао у млађе категорије Црвене звезде и након позајмица у Графичару и Вождовцу прешао је на „кров“ 2021. године откада редовно игра за популарне „Змајеве“.
На листи ЦИЕС опсерваторије налази се и леви бек Црвене звезде Иракли Азарови (20). Грузин је пети офанзивни бек на листи коју предводе Квентин Мерлан (Нант) и Бјерн Мејер (Бриж).
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
СПОРТ
Стефан је постигао гол за Ливерпул!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала