- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски гени распаметили Немца: Интелигентан је и безобразан

© Фото : Скриншот / Јутјуб / DIPcompsСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
Пратите нас
Острво бруји о Стефану Бајчетићу, младом фудбалеру Ливерпула, који је са 18 година после само два минута проведених на терену против Астон Виле успео да се упише у стрелце (3:1). То је натерало и немачког стручњака на клупи „редса“ Јиргена Клопа да нахвали сина бившег српског фудбалера Срђана Бајчетића.
Суперталентовани везиста ушао је у игру 79. минуту при резултату 2:1 за Ливерпул, а онда је запалио Енфилд луцидним потезом који је претходио голу. Показао је да поседује страшну фудбалску интелигенцију и у секунди је донео одлуку да не шутира из прве, него је дао фор, отворио себи простор и савладао голмана Поупа и двојицу дефанзиваца, протуривши лопту Мингсу директно кроз ноге.
Када имате само 18 година, а у трку и пред дупке пуним трибинама култног Енфилда направите такав потез, за који се не би одлучили ни далеко старији и искуснији фудбалери, јер би их „повукла лопта“ и вероватно би шутирали из прве, онда је јасно да поседујете квалитет због ког сте већ као тинејџер добили прилику да играте у друштву Салаха, Алкантаре, Арнолда и осталих звезда.
На сјајан потез Стефана Бајчетића, којег Фудбалски савез Србије упорно зове и покушава да га уврсти под своју заставу, због чињенице да му је отац Србин и да је такође био успешан фудбалер, није остао имун ни Јирген Клоп. Немац га је нахвалио, поручивши да је безобразан, у оном позитивном, фудбалском смислу.

„Он је паклено безобразан и ништа га не занима. Само игра фудбал и ради то јако, јако добро. Отац му је био фудбалер, тако да су гени ту, али и став је ту, свест и интелигенција, она фудбалска. Велико је задовољство радити са овим момцима“.

Тренер Ливерпула Јирген Клоп - Sputnik Србија
Јирген Клоп
менаџер Ливерпула
Србија је истрајна у намери да Стефан крене стопама свог оца Срђана, али посао квари Шпанија за чију репрезентацију до 18 година је већ дебитовао, одигравши укупно три утакмице. Такође, Марка је у извештају са меча Ливерпул - Астон Вила написала да је Стефан Галијанац, па је јасно да га Шпанци присвајају, док је жеља његовог оца да игра за Србију.
Ипак, докле год Бајчетић јуниор не буде уписао минуте за сениорски тим Шпаније, фудбалска Србија живеће у нади да постоји шанса да полети заједно с Орловима ка неком од наредних великих такмичења.
О каквом таленту и бисеру европском и светског фудбала се ради, потврђује и сув статистички податак, према којем је Стефан са 18 година и 65 дана, уписан као други најмлађи шпански стрелац у Премијер лиги, после легендарног Сеска Фабрегаса.
Он је својевремено у дресу Арсенала затресао мрежу Блекбурна са 17 година и 113 дана.
Такође, Бајчетић је после чувеног голгетера „редса“ Мајкла Овена и Рахима Стерлинга, трећи најмлађи стрелац у историји славног клуба са Енфилд роуда.
Пасош грађанина Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
СПОРТ
Стигао је из Бугарске – и жели да остане: „Замолићу за пасош Русије“
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
СПОРТ
Стефан је постигао гол за Ливерпул!
Пеле - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
СПОРТ
Погоршано Пелеово здравствено стање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала