- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Дио црногорске дијаспоре против актуелне власти

© Sputnik / Бобан НововићСкуп у Подгорици против црногорске власти у организацији Савеза асоцијација Црне Горе у Немачкој
Скуп у Подгорици против црногорске власти у организацији Савеза асоцијација Црне Горе у Немачкој  - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Савез асоцијација Црне Горе у Њемачкој организовао је скуп дијаспоре Црне Горе вечерас у Подгорици.
Скуп је почео црногорском химном и након тога је присутне поздравио Неџад Нурковић поздравом Селам алејкјум.
Говорили су и професор др. Муамер Калић, Љубо Радовић, Милован Гојовић, Сокољ Дацић, Мерсудин Реџовић, Шефко Личина и Милош Букилић.
На скупу су се могле видјети државне заставе Црне Горе, ЕУ, Хрватске, Сједнињених Америчких Држава.
Говорници су нападали актуелну црногорску владу, премијера Дритана Абазовића, а орило се „Мило, Мило“ приликом сваког помињања имена предсједника Црне Горе. Актуелној црногорској власти говорници вечерас замјерали што „ради у интересу Србије и Русије“, те додали да су они ти који ће то „спријечити, и повести Црну Гору ка европским интеграцијама и грађанском суживоту“.
„Скуп дијаспоре је одговор на двоипогодишњу политичку кризу коју је изазвала власт која у техничком мандату и даље наставља да гази, руши и мијења европски пут Црне Горе којим је она кренула још од обнове независности и којем истински припада“, наводи се у саопштењу најаве вечерашњег скупа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала