- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гаспром“: Светска потражња за гасом у 2022. години у паду за 65 милијарди кубних метара

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаДиректор "Гаспрома" Алексеј Милер
Директор Гаспрома Алексеј Милер - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Директор „Гаспрома“ Алексеј Милер изјавио је да се очекује да ће у овој години укупна светска потражња за гасом бити у паду од 65 милијарди кубних метара, од чега се 55 милијарди кубика односи на земље Европске уније.
„Према прелиминарним проценама, пад светске потражње за гасом у 2022. години је 65 милијарди кубних метара гаса. Треба рећи да 55 милијарди кубних метара иде на 27 земаља Европске уније. То много говори“, рекао је Милер.
Он је, такође, рекао да „Гаспром“ испоручује гас Кини у количини која премашује дневне уговорне обавезе, те да ће на данашњи дан бити постављен нови рекорд у дневним испорукама.
„Донели смо одлуку да у децембру 2022. испоручујемо гас Кини у количини која премашује уговорне обавезе. Максимално повећање је 18,7 одсто“, рекао је Милер.

Почела реализација гасног хаба у Турској

Милер је такође објавио да је „Гаспром“ почео реализацију пројекта гасног хаба у Турској, који ће омогућити да се обезбеди транспарентно формирање цена на тржишту природног гаса.
Поред тога, он је подвукао да ће налазишта „Гаспрома“ производити гас дуги низ година, а да ће се производња на некима од њих завршити 2141. године, можда и касније.
Директор руске компаније нагласио је да „Гаспром“ даје огроман допринос привреди Русије и додао да је истовремено финансијски апсолутно стабилан и испуњава све дужничке обавезе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала