- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Култна туристичка дестинација претворена у ледени спектакл /видео/

Пратите нас
Култна туристичка дестинација на граници између САД и Канаде претворила се ових дана у ледени спектакл када је зимска олуја захватила Буфало који се налази око 40 километара јужно од ње.
На туристичкој страници Нијагариних водопада наводе да сваке секунде слаповима протекне чак 3.160 тона воде, док потпуно замрзавање није могуће. Америчка страна водопада достигла је тачку смрзавања само пет пута у историји када је лед блокирао даљи ток воде низ реку због чега су 1964. године постављени челични носачи за спречавање стварања великих акумулација леда.
Замрзнути изглед водопада настао је смрзавањем површинске воде и магле који се претварају у лед стварајући тако ледене креације у подножју водопада. У посебно хладним зимама, снег и лед који се стварају изнад реке формирају ледени мост. Све до 1912. Године туристи и мештани прелазили су реку преко леденог моста да би уживали у јединствном погледу на слапове.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала