- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука је чудо – Словенац исписао историју у Америци

© AP Photo / LM OteroЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Лука Дончић пружио је нову вансеријску партију у победи Даласа против Њујорк Никса резултатом 126:121. Нестварни Словенац поново је одиграо меч са 50+ поена, с тим шо се овога пута зауставио на рекордних 60 поена, а имао је и 21 скок и 10 асистенција, укључујући и продужетак после којег је био познат победник.
Америка не памти партију какву је у Тексасу пружио репрезетативац Словеније. Лука је још једном у кратком временском размаку постигао готово половину поена својих Маверикса.
Био је нерешива енигма за кошаркаше Њујорка, што потврђују нестварне бројке које је забележио.
Управо је Лука Дончић обезбедио Даласу продужетак у драматичној завршници против Никса. Невероватно је шта је све Словенац урадио како би „купио“ свом тиму продужетак, а себи обезбедио место у историји НБА лиге.
На мање од пет секунди пре истека регуларних 48 минута, Далас је имао заостатак од три поена, (115:112) а Дончић је био на линији слободних бацања.
Лука је био прецизан код првог, док је друго намерно промашио, бацивши из све снаге лопту од таблу која се уз доста среће одбила и касније завршила у његовим рукама. Остало је историја. Наравно, погодио је уз звук сирене, поставио лични рекорд у НБА лиги и одвео меч у продужетак.
У додатних пет минута Мавси су успели да се изборе за нову победу, а Дончић је меч завршио са рекордних 60 поена, уз изузетно високе проценте шута из игре – чак 67 одсто.
Дончић је извео чак 22 слободна бацања, од којих је реализовао 16.
Прва звезда Даласа тренутно је други стрелац НБА лиге са просеком од 33,6 поена по мечњу. Ефикаснији од њега једино је снажни центар Филаделфије Џоел Ембид који убацује 33,7 поена по мечу.
Далас заузима шесту позицију у Западној конференцији и имају место које их води у плеј-оф, док је Денвер први после нове победе и сјајне партије Николе Јокића.
Јокић и Дивац - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
СПОРТ
Јокић поздравио Дивца, па показао Сакраменту ко је „краљ“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
СПОРТ
Американци неправедни према Србину – Јокић је најбољи, али награде нема
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала