- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вучелић: Партизан витешком игром да иде до Лиге шампиона

© Tanjug / DIMITRIJE GOLL Милорад Вучелић и Милош Вазура
Милорад Вучелић и Милош Вазура - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Председник Фудбалског клуба Партизан Милорад Вучелић изјавио је да верује да ће црно-бели изборити пласман у Лигу шампиона наредне сезоне. Фудбалери Партизана су пре неколико дана почели припреме за наставак сезоне, а у среду је обављена званична прозивка.
„Како то бива на овим прозивкама, како некад учитељи и разредне старешине питају да ли су сви присутни – ја знам да су сви присутни, знам и да сте сви здрави – тако сам обавештен, због чега се и ми сви радујемо. Знам да сте се нагледали фудбала на овом Светском првенству. Ови млађи су, вероватно, нешто и учили гледајући ове велике репрезентације, а старији само потрвдили своја знања и установили да су им равни по умећу и играчком знању“, рекао је Вучелић у „СЦ Земунело“ фудбалерима и стручном штабу Партизана.
Он је истакао да се пред фудбалерима Партизана налази једна дуга година.
„То је година у којој се ви такмичите прво у нашој најелитнијој лиги, а данас се то такмичење завршава играњем у Лиги шампиона у току следеће године, па ћемо онда кад се будемо пресабирали следеће године видети колико смо далеко отишли. Дакле, очекује вас лигашко такмичење и ако Бог да и срећа јуначка, очекује вас играње у Лиги шампиона“, рекао је први човек Партизана.
Црно-бели су први део сезоне завршили на другом месту на табели Суперлиге Србије са 10 бодова мање од првопласиране Црвене звезде. Партизан ће у фебруару у шеснаестини финала Лиге конференција играти против молдавског Шерифа.
„Пред вама су утакмице у Лиги конференције, које вас очекују за мање од два месеца. Ја се надам да ћете играти као и до сада, и још боље. Очекујем од младих играча да ће пронаћи своје место, да ћете ви искуснији, старији и спортски зрелији у томе помоћи. Надам се да ћемо постићи резултате у такмичењу, јер то је најважније, али вам пре свега желим да вам наредна година прође без повреда, да будете здрави, да играте пуном снагом и свим страстима такмичарски, али да играте фудбал, да играте витешки, као што смо и до сада играли. Партизану припада то да игра витешки и да побеђује само на терену, а никако на неки други начин. У свим такмичењима вам желим срећу! Свима нама желим успех. Такође, и стручном штабу, јер ће то бити и њихов успех, али пре свега ваш“, истакао је Вучелић који је свима пожелео срећне новогодишње и божићне празнике.
Партизан ће у 20. колу Суперлиге Србије 4. фебруара 2023. године гостовати Напретку у Крушевцу.
Новица Тончев - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
СПОРТ
Тончев изазвао буру на седници Извршног одбора ФСС
Драган Стојковић Пикси – додела Златна лопта ФСС - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2022
СПОРТ
Српски фудбал је добио три Златне лопте за 2022. годину!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала