- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Радно време продавница и занатских радњи у Београду током предстојећих празника

© PixabayТрговина
Трговина - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
У Београду ће током предстојећег празновања Нове године и Божића радно време занатских и трговинских објеката бити измењено.
Тако ће 31. децембра дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и др.), морати да раде најмање од 9 до 18 сати, док 1. јануара дежурни продајни објекти могу бити затворени.
Како се наводи на сајту Града Београда, 2. јануара дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати, а 3. јануара најмање од 9 до 12 часова.
На Бадњи дан, 6. јануара, дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и др.), морају да раде најмање од 9 до 18 часова, наводи се и додаје да 7. јануара дежурни продајни објекти могу бити затворени.
На дан државног и другог празника (1, 2, 3. и 7. јануара), неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана и посебни трговински формати могу бити затворени.
Бензинске станице на државним путевима првог и другог реда и на општинским путевима на територији града Београда раде током целог дана, 24 часа, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.
Дежурни продајни објекти, који у време државних и других празника обављају делатност, дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника, наводи се и додаје да сви трговински и занатски објекти током новогодишњих и божићних празника могу бити отворени и радити дуже од наведеног радног времена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала