- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Топ-шест производа на новогодишњој трпези који доносе несрећу

CC0 / pixabay / Пилетина
Пилетина - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
На новогодишњој трпези се не сме наћи шест производа како 2023. година не би била несрећна. Откривамо, која је то храна која у ноћи између 31. децембра и 1. јануара не би требало да буде на јеловнику.

Пилетина и ћуретина

Ако не желите да срећа одлети од вас, онда је боље да избегавате пилетину и ћуретину. Птице, када чисте перје, гледају уназад. То може да значи да живе у прошлости. Ако волите месо, онда је свињетина бољи избор, јер свиње копају земљу унапред.

Крабе, јастози и друге врсте ракова

За Нову годину не спремајте салате и храну са крабама и раковима, ако не желите да се суочите са веома неуспешном 2023. годином. Те животиње се крећу уназад или у страну, а не напред. Не треба се у потпуности одрећи морских плодова, већ их заменити за рибу, као што је лосос или туна.

Ваздушасти хлеб

Избегавајте ваздушасти хлеб на новогодишњој трпези. Велики број ваздушастих отвора у хлебу се сматра назнакама смрти. Једино се може јести округли хлеб, јер у том случају кругови представљају срећу.

Пиринач

На столу се не сме наћи ни храна беле боје, јер се она у кинеској традицији сматра да она доноси несрећу и симболизује смрт. На тофу, јаја, пиринач, карфиол и бели сир би требало заборавити на новогодишњој вечери. Боље је припремити храну јачих боја, као што је зелена и жута, које означавају срећу и процват. Срећу доносе и поморанџе, па се оне могу сервирати после главног оброка.

Крабе и шкољке

Шкампи, бакалар, шкољке, рибе као што су халибут и смуђ се на трпези сматрају предзнаком несреће, јер храну узимају са дна океана. Ако у 2023. години не желите да живите у ишчекивању лоших ствари, онда не припремајте јела са овим производима.

Банане

Банане су весници лоших догађаја, пише портал „Делиш“. Боље би било да се они, који их воле, одрекну банана до следеће године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала