- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Унука Чарлија Чаплина: Уморна сам од стереотипа о Русима као „лошим момцима“

© AFP 2023 / TIBRINA HOBSONГлумица Уна Чаплин
Глумица Уна Чаплин - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Глумица Уна Чаплин, унука америчког комичара Чарлија Чаплина, изјавила је како јој је досадило представљање Руса као „лоших момака“ у западној кинематографији.
У интервјуу за британски лист „Индипендент“, шпанска глумица је коментарисала улогу коју игра у новом британско-америчком шпијунском филму „Велеиздаја“ где су јунаци представљени као „лоши“ Руси и „добри“ Британци. Чаплинова није баш одушевљена таквим наративом.

„Толико сам уморна од тога да су Руси лоши момци. Не могу да вам објасним колико. Да ли неко може да смисли неки бољи стереотип који би могли да искористимо?“, прокоментарисала је она.

Притом је истакла да у почетку у серији није било руских ликова, него су додати успутно.

„Можда се то десило због датих околности (специјалне војне операције), а можда зато што је то само подигло улог… Биће сјајно када идеолошки рат који водимо са Русијом остане у прошлости“, истакла је Чаплинова.

Уна Чаплин је шпанско-британска глумица, кћерка глумице Џералдине Чаплкин и унука Чарлија Чаплина. Глумачку каријеру је започела 2007. године, а 2012-2013. године играла је у планетарно популарној серији „Игра престола“. Њена филмографија броји неколико десетина улога.
Чарли Чаплин у филму Златна грозница - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2020
ФБИ прогонио Чаплина - 2.000 страница клевета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала