- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Зли руски хакери“ објавили податке више од 70 украјинских „сајбер војника“

© Depositphotos.com / GorodenkoffДаркнет
Даркнет - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
Пратите нас
Руска хакерска група „Рахдит“ („Зли руски хакери“) објавила је на антифашистичком сајту „Немезида“ податке о више од 70 сарадника украјинске сајбер војске.

„Упознајте се са елитом украјинске сајбер војске, хакерима, учесницима редовних међуресорских такмичења ЦТФ („Освајање заставе“) међу непостојећим безбедностним структурама 404“, наводи се на Телеграму.

Утврђено је да објављени подаци припадају припадницима Министарства одбране Украјине, Украјинској гарди, образовним институцијама које обучавају о начинима заштите информација и Служби безбедности Украјине.
„То су они који вуку конце ИТ војске, они им говоре шта да нападну и у које време да притисну дугме. Међутим, чак су и они само декор. Сутра ћемо показати лица правих диригената украјинских сајбер кловнова“, обећали су хакери.
На сајту се налазе подаци студената и професора војних универзитета у Украјини, као и официра и њихови подаци на друштвеним мрежама.
Раније је руска хакерска група објавила први део података о украјинским хакерима – ИТ војсци Украјине, која има 759 људи и припадници СММ покрета „Сејв УА“ која има 406 члана.
У новембру је „Рахдит“ објавио на сајту „Немезида“ списак полазника и професора Академије Службе безбедности Украјине. Тада су били обелодањени подаци о више од 400 људи, који ће ускоро попунити редове украјинских специјалних служби. У подацима су биле адресе, телефони, индивидуални бројеви из државних регистара физичких лица, мејлови и странице на друштвеним мрежама, дигитални кодови у месинџерима и регистарске ознаке аутомобила.
Крајем новембра су „Зли руски хакери“ учинили јавно доступним информације о више од 1,5 хиљаде запослених у Спољној обавештајној служби Украјине.
Суперкомпјутер - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
РУСИЈА
Број сајбер напада на Русију смањен три пута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала