- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Пита ме Пеле да ли су му послали ТВ из Бањалуке...“ – Џајић за Спутњик о смрти легендарног Бразилца

© AP Photo / Dragan DžajićДраган Џајић
Драган Џајић - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
Ексклузивно
Драган Џајић, један од најбољих српских фудбалера свих времена, од репортера Спутњика је сазнао за тужну вест да је преминуо Пеле, његов колега, али и пријатељ са којим се сретао више пута, делио је терен и као саиграч и као ривал, а из свега су остале успомене и анегдоте за сва времена.
Пеле - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
СПОРТ
Преминуо Пеле
„Ево сада од вас чујем да је преминуо Пеле. Много ми је жао. Пре дан, два сам видео да му се стање погоршало, знао сам да је тешко болестан. Било је наговештаја да ће се догодити ово што се догодило. Више пута се то дешавало, али је увек успевао да победи”, рекао је Џајић за Спутњик.
Како је истакао, Пеле је за њега неприкосновен, бар у време док је он играо фудбал.
„Има једна ствар, Европљани нису много њега гледали, не рачунајући светска првенства, јер није било телевизијских преноса. Са 17 година је донео 'Златну богињу' Бразилу. Он је уживао такав углед, популарност и све је то заслужио”.
Пеле - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
СПОРТ
Српски фудбал се опростио од Пелеа: „Изгубили смо краља“
Имао је легендарни Џаја прилику да игра са бразилским фудбалерима, али и против Пелеа и добро се сећа тих момената.
„Пеле је био мит, а за мене је био симбол фудбала. Ја сам играо неколико пута против њега. Када сам играо за Тим света имао сам 22 године, играли смо на Маракани и био је пун стадион. Било је познатијих фудбалера од мене, наравно, и када смо се постројили у тунелу, гледао сам Бекенбауера и Јашина, како испод ока посматрају Пелеа. И за њих је био великан”, навео је Џајић.
Пеле, Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
СПОРТ
„Пре тебе десетка је била само број“ – најбољи фудбалери данашњице се опростили од Пелеа
Један од најбољих српских фудбалера свих времена је добио и част да игра на Пелеовом опроштају од професионалне каријере.
„Резултат је био 2:2 и дао сам гол. Али, то све није битно. Видео сам колико га свет воли, 90 одсто стадиона је плакало, плакао је и Пеле када се опраштао и њему су ишле сузе. Играо сам једну утакмицу у Београду, када је он играо. Владало је велико интересовање. Сећам га се и с пријема пред његовој опроштај у нашој амбасади у Рио де Жанеиру”.
Џајић је открио и једну анегдоту.

„Када је са Сантосом гостовао Црвеној звезди на Маракани у Београду обећали су му ТВ из тадашње чувене компаније Руди Чајавец. И пре него што су почели да производе телевизоре ставили су Пелеову слику, као рекламу и обећали му да ће добити ТВ. Касније када сам 1971. године био у Рио де Жанеиру на његовом опроштају пред утакмицу Бразил - Југославија, прилази мени Пеле и, онако, у шали пита, 'је ли' јел су ми послали из фабрике онај телевизор?'. Само сам се осмехнуо и рекао ма где су послали“.

Драган Џајић - Sputnik Србија
Драган Џајић
легендарни фудбалер
Превише тужних вести за фудбал у последњим данима...
“Ето, отишао је Пеле, пре њега Синиша, баш тужно. Пеле је био јак, био је здрав, био је синоним за моћ. Мислио сам да не може да умре, али...“, закључио је Џајић за Спутњик.
Пеле - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
СПОРТ
Највећа контроверза у Пелеовој каријери – да ли је дао више од 1.000 голова?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала