- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

На територију Белорусије пала украјинска ракета

© Прес-служба Министарства одбране РФ / Уђи у базу фотографијаРафално лансирање крстарећих ракета "Калибар" са подморнице Ростов на Дону у Средоземном мору
Рафално лансирање крстарећих ракета Калибар са подморнице Ростов на Дону у Средоземном мору  - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
На територију Белорусије пала је украјинска ракета која је испаљена из ПВО система С-300. Министарство одбране Белорусије саопштило је да је ракету оборио систем белоруске противваздухопловне одбране.

„Данас, у периоду од 10.00 до 11.00 часова по локалном времену, забележен је пад украјинске ракете система С-300 са територије Украјине на територију Белорусије“, саопштио је Телеграм канал „Пул првог“, близак белоруском лидеру.

Како је прецизирано, председник Белорусије Александар Лукашенко одмах је обавештен о догађају. По његовом налогу на лице места је изашла група војника и истражитеља који ће утврдити узрок пада ракете. За сада нема информација о потенцијалним жртвама.
Разматрају се две основне верзије догађаја: улазак ракете у ваздушни простор Белорусије као што је био случај са недавним инцидентом у Пољској када је пројектил одлетео у погрешном правцу или је ракета оборена оборена услед дејствовања белоруског система ПВО, преноси агенција.

Пад украјинске ракете на територију Белорусије подсећа на инцидент у Пољској

Војни комесар Бретске области Белорусије Олег Коновалов изјавио је да је инцидент с падом украјинске ракете на белоруску територију подсећа на недавни случај када је украјински пројектил погодио територију Пољске.
„Данас око 10.00 сати ујутру на територији Ивановског рејона забележен је, како се претпоставља, пад ракете испаљене из комплекса С-300 украјинских оружаних снага. Ситуација подсећа на ону која се догодила сасвим недавно, када је иста таква ракета пала на територију Пољске“, рекао је војни комесар.
Он је нагласио да житељи региона не треба да буду забринути. „Такви случајеви се, нажалост, догађају“, додао је Коновалов.
Министарство одбране Белорусије је раније саопштило да су јединице белоруске противваздушне одбране обориле ракету, чији су остаци пали у Брестску област. Испоставило се да је реч о навођеној ракети, испаљеној из система С-300 с територије Украјине.
Специјална војна операција руске војске у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Медији: САД разматрају опцију слања оклопних возила Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала