- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац послао подршку Русима: „Да свима буде дозвољено да играју“

© AP Photo / John MinchilloДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2022
Пратите нас
Наредна тениска сезона почеће другачије од претходне јер ће Новак Ђоковић за разлику од прошле играти на Аустралијан опену, али промене би могле да следе и у наставку. Највеће наде усмерене су ка Вимблдону који би могао да укине забрану учешћа руским и белоруским тенисерима, а томе се нада и њихов колега Рајли Опелка.
Тениска сезона обиловала је променама и неправдом, а поред Новака Ђоковића који није играо на Аустралијан опену и Отвореном првенству Америке највише су испаштали руски и белоруски тенисери и тенисерке којима је Вимблдон после саветовања са владом Велике Британије забранио учешће.
Данил Медведев, Андреј Рубљов, Карен Хачанов, Аслан Карацев, Дарија Касаткина, Анастасија Пављученкова, Вероника Кудерметова само су нека од имена који нису могли да играју на лондонској трави.
На питање „Тенис Подкаста“ које је постављено на друштвеним мрежама шта обожаватељи белог спорта предвиђају да ће се догодити наредне сезоне, одговорио је и Рајли Опелка, амерички тенисер.
„Да свима буде дозвољено да играју на Вимблдону“, написао је Опелка.
Јасно је да Американац овом поруком дао велику подршку колегама из Русије и Белорусије, мада је од раније познато се Опелка бори за правду према осталим играчима.
У неколико наврата Опелка је подржао Новака и током ситуације у Аустралији, али и у Америци када Ђоковић као невакцинисан странац није могао да уђе у земљу. Американац је тада критиковао своју политику своје домовине како би стао у одбрану српског аса.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
СПОРТ
Кирјос ушао у расправу са Американцем: „Новак и ја не убијамо тенис“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
СПОРТ
Пољаци нису дозволили Новаку да оствари још један рекорд
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2022
СПОРТ
Канађанка одушевљена Нолетом: „Мајстор!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала