Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Можда ће бити београдски, али и неки други избори следеће године

© Sputnik / Лола ЂорђевићГласање на изборима
Гласање на изборима - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће се видети да ли ће наредне године бити београдски избори, али и неки други и да верује да ће на следеће изборе када год они да буду изаћи један велики, широки народни покрет за слободну Србију.
Председник је гостујући на ТВ Прва казао да следе редовни покрајински и локални избори, који би требало да се одрже 2024. године.
"Сада да ли ће бити крајем 2023. или 2024. то ћемо да видимо. Могу да буду и републички избори, никада то не знате", рекао је Вучић.
На питање да ли ће бити председнички избори рекао је да је њему ово последњи мандат.
"Што да буду председнички? Мени је ово последњи манадат. Ако сада изразе жељу можемо да идемо на рефендум за председника. Али то би било тако поражавајуће да се плашим да би било и сувише понижавајуће за њих", рекао је председник говорећи о политичким опонентима.
Нагласио је да су "паметни довољно да знају да им то није потребно".
"Знају да би ујединили народ против себе и да би то била најубедљивија победа СНС или боље речено једног великог, широког народног покрета за слободну Србију који неће да буде међу овим деснима који штете Србији, једнако као и ови лево. То ће бити озбиљан покрет пристојних, рационалних људи који ће гледати како да очувају своју земљу. Који неће да нас уводе у ратове и санкције тек тако и који неће да предају српску земљу да би се додворили неком другом", рекао је председник.
Најавио је да ће у том покрету бити и Мађара, Румуна, Словака, Бугара, али и многих других.

"После Скупштине СНС нећу бити председник странке"

Вучић је рекао да после следеће Скупштине Српске напредне странке неће више бити председник партије.
"Због целокупне ситуације нисмо заказали сада скупштин, али смо кренули у изборни процес унутар СНС-а и већ је изабрано 15 општинских одбора у Београду и неки по Србији и идемо на скупштину после које ја нећу бити председник СНС", казао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала