- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Митровић о „хијенама“ око ФСС, Пиксију и мундијалским премијама

© Фото : ФССАлександар Митровић и Драган Стојковић Пикси
Александар Митровић и Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Александар Митровић, званично најбољи српски фудбалер у 2022. години, причао је о дешавањима у Фудбалском савезу Србије, људима који „траже главу“ селектора Драгана Стојковића Пиксија после неуспеха на Мундијалу у Катару, као и мундијалским премијама о којима бруји Србија.
„Златна лопта" у избору ФСС за ову годину отишла је у руке голгетера Фулама и рекордера по броју голова за наш национални тим – Александра Митровића.
Доделе није било, челни људи српског фудбала ковертирали су тај потез за почетак фебруара када се Орлови буду вратили у своју базу после кратке турнеје у Сједињеним Америчким Државама и пријатељског мечом са поменутом селекцијом.
Како није имао прилику да се појави пред српским новинарима, Митровић је дао опширан интервју Спортклубу, у којем је причао о бројним актуелним темама.
„Не остаје жал за дешавањима у Катару. Опхрвали су нас многобројни проблеми, повреде су удариле у тимске темеље. Нажалост, у кључном тренутку нисмо били максимално спремни за мундијалске изазове. Да се разумемо, причам искључиво о повредама“, рекао је Митровић, да би убрзо поентирао, причајући о чему је размишљао после повратка из Катара.
„Стекао сам утисак да су се појединци наслађивали проблемима репрезентације. Чини ми се да унутар појединих кругова постоји жеља да нас што пре сломе! Једва су дочекали испадање и осули паљбу. По принципу - њима је добро, колико је фудбалској Србији лоше. Навикао сам, после деценије у репрезентацији, на све и свашта, тако и јасно циљане критике“.
На конкретно питање на кога мисли, Митровић је одговорио:
„Конкретно, хијене око Фудбалског савеза Србије. Сакривене у којекаквим рупама, ћутале су док је Србија газила све пред собом. Питање времена је било када ће осути паљбу по нама. Већ виђен сценарио, само што су појединци директно додатно нишанили ка селектору Драгану Стојковићу. А, кад смо са Пиксијем бриљирали, нигде истих стручњака није било“, јасан је Александар.
Неизбежна тема са Митровићем биле су и мундијалске премије о којима бруји фудбалска Србија. Према наводима бројних медија у Србији, поједини функционери, добили су троструко више новца од играча. Прича се о стотинама хиљада евра. Митровић на ту тему каже.
„Још једна лаж! Нико од нас не игра за Србију због новца. Лично, срамота ме и да причам на тему премија. Играмо у одличним клубовима, зарађујемо и више него довољно, репрезентација тражи чисту главу и срце. Новац није битан! Не улазим ко је колико добио, нити ме туђи новац интересује. Знам да су испоштовани сви људи у систему Фудбалског савеза Србије, најуже језгро „А“ селекције такође. Сви до једног“ закључио је Александар Митровић у разговору за Спортклуб.
Мароко и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2022
СПОРТ
Роналдов новчаник ће бити тесан, званично је рекао збогом Европи
Председник Русије Владимир Путин и легендарни фудбалер Пеле пред почетак утакмице репрезентација Русије и Новог Зеланда на Купу конфедерација 2017. - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2022
СПОРТ
Путин се опростио од Пелеа: Заувек ћу чувати лепе успомене
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала