- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Наложени ванредни прегледи српских пруга

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖелезничка пруга
Железничка пруга - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је данас ЈП „Инфраструктура железница Србије“ наложио да се одмах изврши ванредни преглед „проблематичних деоница“ на пругама.
„Инфраструктура има рок од 10 дана да изврши прегледе, сачини извештај и предложи неопходне мере. То се посебно односи на деонице на којима се, због лошег стања мреже, вози споро“, рекао је Весић гостујући на ТВ Прва.
Министар Весић је рекао да је затражио извештај после вести да се на српским пругама догодило треће исклизнуће за седам дана, овај пут на прузи између Орловата и Фаркаждина. На срећу није дошло до цурења једне цистерне са дизелом која искочила из шина истакао је министар.
Весић је рекао да очекује извештај комисије коју је оформио за испитивање околности под којим је дошло до исклизнућа четири цистерне са амонијаком код Пирота.
„Извештај ће бити објављен и будите уверени да ће ако се утврди да неко није радио свој посао савесно та особа бити смењена“, поручио је министар.
Весић је рекао да није задовољан стањем у железничким предузећима, пре свега у Инфраструктури и Карго и да ће предложити конкретне мере и промене.
„Пре два дана сам се састао са синдикатима када смо потписали анекс Колективног уговора којим су запослени у железници добили 12.5 одсто веће плате. Они су то повећање заслужили. Рекао сам им да смо сви на једној страни и држава, и менаџмент и радници и да очекујем њихову подршку за промене и реформе које чекају железничка предузећа“, поручио је Весић.
Цистерна на железници - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2022
ДРУШТВО
Исклизнула цистерна са еуродизелом, нема опасности по људе и животну средину
Ватрогасна екипа - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2022
ДРУШТВО
МУП: Преврнули се вагони са амонијаком код Пирота, грађани да остану код куће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала