- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Новогодишња порука Путина: Кључна година током које су постављени темељи за будућност Русије

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаНовогодишње обраћање председника Русије Владимира Путина
Новогодишње обраћање председника Русије Владимира Путина - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин обратио се грађанима у новогодишњој поруци и том приликом истакао да је 2022. година представљала годину кључних догађаја који постављају темеље за будућност и независност Руске Федерације.
Путин је, наиме, упутио Русима новогодишњу честитку окружен војницима који учествују у специјалној војној операцији у Украјини.
„Морална, историјска праведност је на нашој страни“, рекао је руски лидер. „Одлазећа година донела је велике, кардиналне промене како за нашу земљу, тако и за цео свет. Била је испуњена бригама и стрепњама. Али наша вишенационална држава и њени народи показали су храброст и достојанство, како је био случај у свим тешким епохама руске историје. Речју и делом су подржали заштитнике отаџбине, наше војнике и официре, све учеснике у специјалној војној операцији“, истакао је Путин.
Путин је казао и да је ово била година заиста судбоносних догађаја који су постали граница која поставља темеље наше заједничке будућности, наше истинске независности. „За то се данас и боримо, штитимо наш народ на нашим историјским територијама у новим субјектима Русије, заједно градимо и стварамо“, рекао је Путин.
„Увек смо знали, а данас смо се поново уверили у то да суверена, независна, безбедна будућност Русије зависи само од нас. Од наше снаге и воље“, поручио је председник Русије. Истакао је и да је Запад лагао говорећи о миру, док се истовремено спремао за агресију. „Данас то отворено признаје, без устручавања“, констатовао је Путин.
Према речима Путина, западне елите цинично користе Украјину и њен народ за слабљење и раскол Русије. „Никада никоме нисмо нити ћемо дозволити да то уради“, поручио је он.
Из Путиновог обраћања:
Протекла година је била година преокрета који постављају темеље за будућност и независност, за шта се данас земља и бори;
Русија гради и ствара, најважнија је судбина земље, а заштита отаџбине је света дужност;
Руси су показали храброст и достојанство, подржали су учеснике у специјалној војној операцији;
Истина је на нашој страни;
Русија штити свој народ на својим историјским територијама;
Суверенитет Русије зависи од наше снаге и воље;
Западне елите су нас годинама уверавале у своје мирољубиве намере, између осталог и у Донбасу, где су у ствари подржавали неонацисте;
Запад користи украјински народ за слабљење Русије – ми то никада нећемо дозволити;
Запад је лагао о миру и спремао се за агресију – сада отворено говори о томе;
Гаранције мира и безбедности треба да буду поуздано обезбеђене;
Путин је уједно и захвалио учесницима у специјалној војној операцији за снагу духа и одважност. „Милиони људи су уз вас душом и срцем“, закључио је руски председник.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала