- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Јужни ветар који односи до - космоса | Орбита културе

© SputnikОрбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Ексклузивно за „Орбиту културе“ најпопуларнији „слуга“ и учесник у првом филму сниманом у космосу, глумац Милош Биковић говори о томе зашто воли Русију, шта га отрежњује а шта усхићује, као и каква нас изненађења чекају у наставку хит серијала „Јужни ветар“.
Орбита културе 31. 12. 2022.
Шта се све нашло на изложби „Надежда Петровић – у сусрет обележавању 150 година од рођења“, недавно отвореној у Галерији РТС, која је само увод у велику ретроспективу планирану за 2023. годину, за „Орбиту културе“ открива једна од ауторки ове поставке, музејска саветница Уметничке галерије „Надежда Петровић“ из Чачка – Драгана Бошковић.
О резултатима које је Филмски центар Србије остварио ове године али, о плановима за следећу и мотивима да се, упркос успесима, стално подиже квалитет домаће филмске продукције – разговарамо са директором ФЦС Горданом Матићем.
Са којим осећањем испраћа 2022. годину и шта су планови за наредну открива награђивани позоришни редитељ Борис Лијешевић.
Да се публика после пандемије вратила у исто оно позориште од пре две године, зашто је Гетеов Фауст и даље актуелан и представља једну од живих слика савременог света – за Спутњик објашњава глумац Светозар Цветковић.
Гост „Орбите културе“ је и легендарни афористичар Радивоје Лале Бојичић.

О емисији „Орбита културе“

Орбита културе“ прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.
У жељи да афирмише праве вредности, остаје верна сопственом слогану који гласи: „Када има културе, нико не примећује, а када је нема — примете сви“.
Спутњикову „Орбиту културе“ уређује Дејана Вуковић, а емитује се сваке суботе у 10.00 на таласима Радија Студио Б.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала