- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Победа Оружаних снага Русије је неминовна: Шојгу честитао војсци Нову годину

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу честитао је војсци Нову годину са поруком да је победа Оружаних снага Русије неминовна.
„У наредној години свима желим јуначко здравље, снагу духа, поуздане и одане другове и, наравно, ведро небо! Наша победа је, као и Нова година, неизбежна!“, поручио је Шојгу.
Он је подсетио да се у протеклој години Русија суочила са озбиљним искушењима која су изменила уобичајени ток времена.
„Нову годину дочекујемо у тешкој војно-политичкој ситуацији, када покушавају да прецртају нашу славну историју и велика достигнућа, руше споменике победницима над фашизмом и подижу на пиједестал ратне злочинце, укидају и скрнаве све руско“, рекао је Шојгу.
У таквим условима, додао је, предстојећи новогодишњи празник није само народна традиција, него добија дубљи смисао и постаје симбол наде у мирну будућност.
Херојски штитећи безбедност Русије, војници ће дочекати 2023. годину далеко од својих породица, решавајући сложене задатке током специјалне операције, рекао је руски министар.
„Налазећи се на првим линијама и положајима, на борбеном дежурству и у удаљеним крајевима светског океана, ви данас не штитите само велику историју Русије, него и њену светлу будућност. Русија стоји уз сваког од нас!“, поручио је Шојгу.
Он је захвалио војницима на исказаној храбрости и јунаштву приликом извршавања војне дужности.
По речима Шојгуа, одлазећа година ће заувек ући у војну историју отаџбине са бесмртним подвизима војске, храброшћу и јунаштвом у борби против неонацизма и тероризма.
„Увек ћемо се сећати наших сабораца који су се жртвовали приликом извршавања борбених задатака у име спасавања цивила од геноцида и насиља само за право да говоре руски. Сећање на њих ће заувек живети у срцима народа Русије“, рекао је он.
Шојгу је посебно захвалио лекарима, запосленима у војној индустрији, грађевинарима, волонтерима и свим грађанима који дају допринос јачању одбрамбене способности земље.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала