- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Поскупело паркирање у Београду

© PixabayАутомобили
Аутомобили - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Од сутра ће цене паркирања на подручју зонског система у Београду бити веће за четири до пет динара по сату, а примењиваће се од среде, 4. јануара, јер се током новогодишњих празника неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града, саопштено је данас из „Паркинг сервиса“.
Из овог предузећа наводе да ће сат паркирања у црвеној зони уместо 56 динара коштати 60 динара, у жутој зони 53 динара, уместо досадашњих 48 динара, у зеленој зони 45 динара, а до сада је коштао 41 динар.
Цена сата паркирања у плавој зони је по новом ценовнику 35 динара, до сада је била 31, а вишесатна карта ће уместо 150 коштати 200 динара, док ће за станаре зонског подручја месечна повлашћена паркинг карта коштати 500 динара, а за правна лица са седиштем у зонама убудуће ће коштати за пет до шест одсто више него до сада.
Паркирање на СМС паркиралиштима „Видин капија“ и „Сава променада“ није поскупело, па сат времена кошта 50, односно 70 динара, као ни цена за получасовно паркирање у љубичастој зони, која остаје 100 динара.
Није повећана ни цена дневне паркинг карте у зонском подручју, која износи 1.870 динара, као ни ван зонског подручја, чија цена и даље остаје 720 динара.
Рок важења попуста за дневну паркинг карту за паркирање у зонама продужен је са осам на 20 дана, а у овом року корисници могу остварити попуст од 50 одсто.
Београд ће и после корекције цена бити у истом нивоу са другим градовима у Србији, попут Ниша или Новог Сада који, такође, примењују зонски систем паркирања, наводи се у саопштењу и додаје да је ово прво повећање цена од 2009. Године, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала