- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Даница Црногорчевић: Србима на Косову вјековима нико не може ништа /видео/

© SputnikMаша Радовић и Даница Црногорчевић
Mаша Радовић и Даница Црногорчевић - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
Пратите нас
Сувишно је да причам колика је снага нашег народа, наших светиња које се налазе на Косову и Метохији. Увијек ће сунце из пјесме „Весели се српски роде“ бити уз њих. Вјековима им нико ништа не може, иако је јако тешко. Сада се суочавамо са потресним сценама, али зато и славимо Христово васкрсење и вјерујемо у њега, каже нам Даница Црногорчевић.
Гостујући у новогодишњем издању емисије „Маша и ...“ певачица етно и духовне музике, Даница Црногорчевић открила је чему ће се српски род веселити у 2023. години.
„Чему се веселио и до дана данашњег, а то је – великој светињи, нашим прецима, Грачаници, Студеници, Немањићима, Петровићима... Ходите њиховим путевима, увијек имајте пред собом њихове ликове и њихова дјела. И онда ћете увијек бити весели и радосни јер имате иза себе јаке људе“, поручује Даница.
На питање колико је било потребно храбрости за наступ у Русији када се цео западни свет окренуо против те земље, наша саговорница одговара:
„Прије свега била нам је изузетна част што се пјесма 'Весели се српски роде' чула у центру Москве у мају за Дан победе и што је на свим њиховим националним јавним сервисима она била пуштена, што су је Руси заиста прихватили пуног срца. Већ су знали о којој пјесми је ријеч, што је мени било изузетно драго јер заиста то нисам очекивала с обзиром на то да је прекинута та веза јавности, поготово, са Црном Гором“, закључила је уметница.
О емисији „Маша и ...“
„Маша и ...“је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовићу форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала