- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата се забринуо за психичко здравље украјинског колеге у УН: Може му затребати помоћ

© AFP 2023 / Johannes EiseleСедница СБ УН
Седница СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
Пратите нас
Први заменик представника Русије при УН Дмитриј Пољански изразио је забринутост да би стални представник Украјине Сергеј Кислица могао да затражи хитну психијатријску помоћ током седници Савета безбедности. Тако је руски дипломата прокоментарисао Кислицин не баш јасан новогодишњи твит.
Украјински представник је на мрежама објавио фотографију ручног сата са Бетменом у пригушеном светлу, као и фотографију зграде седишта УН у магли. Слике је пропратио изразима пуним мржње према Русији и „руском Твитеру у УН“, којег је оптужио да „спамује пионирско-комсомолским паролама“.
“Ово им је последња година“, закључио је Кислица.

„Штета је што нас је одласком Мексика из Савета безбедности 1. јануара напустио његов стални представник, професионални психијатар, његове услуге су очигледно и даље тражене! Наравно, он ће моћи да прати господина Кислицу са растојања, поготово што је дијагноза апсолутно јасна. Само да се не погорша, иначе ће морати да затражи хитну психијатрију помоћ током саме седнице“, одговорио је Пољански на свом Телеграм каналу.

Ово није први случај провокативног понашања Кислице. У октобру је украјински изасланик објавио коментар на друштвеним мрежама исмевајући поступке Москве. Истовремено, он је Пољанског назвао „једним од најодвратнијих људи које су биле у УН“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала