- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх: Склад са Божијим законом осигурава миран живот

© Пресс-служба Патриарха Московского и всея Руси / Уђи у базу фотографијаРуски патријарх Кирил
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
Пратите нас
Односи међу земљама назадовали су у последњих десет година, због тог неповерења постоји опасност од избијања рата великих размера, али склад са Божијим законом осигурава миран живот, изјавио је патријарх московски и све Русије Кирил у цркви Светог Ђорђа у Одинцову у Московској области.
„Сви смо сведоци веома напете атмосфере и неповерења међу земљама и та напетост расте и прети да прерасте у рат великих размера. Односи су назадовали, с обзиром на то да су се толико погоршали“, рекао је патријарх Кирил и додао да човечанство никада није имало таква страшна средства за уништење која су се сада нагомилала.
Он сматра да срећу људи не може да обезбеди ниједна филозофија коју је човек измислио, али да постоји оно што потиче од Бога који је неограничен у својим могућностима ─ то је његова реч, његов закон који може да спаси човека и целу људску врсту и, ако људи престану да живе по овом закону, онда ће доћи до пропасти, јер такво друштво и такав човел није одржив.
Руски патријарх је истакао да не постоји заједнички духовни и морални напредак човечанства и да се такав напредак остварује само у оквиру појединачне личности, тако је и данас и пре десет хиљада година.

„Ако човек живи у складу са Божијим законом он је онда и способан да мења свој живот, а ако се повећа број таквих људи тада се и осигурава истинска безбедност човека, друштва, државе и целе планете“, нагласио је патријарх Кирил.

Руски патријарх је закључио да се моли за мир, да не буде рата, да поново завлада здрав разум и људи, који имају различите политичке ставове и уверења, да пронађу заједничку основу за миран и поштен живот.
Патријарх руски Кирил - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
РУСИЈА
Патријарх Кирил позвао на молитву за мир и јединство Цркве у 2023. години
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала