- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шефица ММФ предвиђа Европи сурову зиму без руских енергената

© Sputnik / Лола ЂорђевићДевојка шета пса по магли
Девојка шета пса по магли - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
Пратите нас
Европске земље, које желе да остваре независност од Русије по питању снабдевања енергентима, ове године ће се суочити са „оштром зимом“, рекла је у интервјуу телевизији Си-Би-Ес Кристалина Георгијева, генерални директор Међународног монетарног фонда (ММФ).
Георгијева је такође напоменула да је ситуација у Украјини „снажно погодила ЕУ“ и предвидела да ће половина земаља уније следеће године пасти у рецесију.
"Пратимо реакцију Европе на енергетски шок и видимо да се Европа заиста креће ка независности од руских снабдевања. Да, долази оштра зима, а могуће је да ће следећа бити још оштрија", рекла је она.
Истовремено, директорка ММФ је изразила мишљење да ће се независност Европе од (испорука енергената) од Русије свакако остварити.
После почетка руске специјалне војне операције у Украјини, западне земље су појачале санкциони притисак на Москву, али је то изазвало раст цена горива и рекордну инфлацију на самом Западу. Како је приметио руски председник Владимир Путин, политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија САД и њихових савезника, али су санкције задале озбиљан ударац целокупној глобалној економији. Главни циљ Запада је, по мишљењу руског председника, погоршање живота милиона људи.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала