- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шта се десило на Филипинима: Обустављени сви летови за Нову годину

CC0 / Pexels/SevenStorm JUHASZIMRUS / Путнички авион у лету
Путнички авион у лету - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
Пратите нас
Филипинске ваздухопловне власти обуставиле су све летове за и из Маниле за Нову годину због, како је саопштила управа аеродрома, техничких питања у вези са навигационим системима за управљање ваздушним саобраћајем, што је пореметило планове путовања за десетине хиљада путника.
Укупно 282 лета су каснила, отказана или су преусмерена на друге регионалне аеродроме, чиме је било погођено 56.000 путника на међународном аеродрому у Манили, саопштила је данас управа аеродрома.
До јутрос је систем делимично обновљен, тако да је мањи број летова поново успостављен, пренео је Ројтерс.
У саопштењу се наводи да су уведени протоколи за хитне случајеве за решавање настале ситуације да би се омогућило да се летови наставе што је пре могуће.
Филипини ерлајнс је саопштио да је неколико летова било преусмерено, отказано и одложено и саветовао је путницима да провере статус путовања пре него што крену на аеродром. Није јасно колико је летова отказано, пренео је Ројтерс.
Филипински авиопревозник Себу Пацифик саопштио је да је нестала струја у филипинском центру за управљање ваздушним саобраћајем. Нискотарифни превозник је навео да нуди путницима летова заказаних између недеље и понедељка флексибилне опције, укључујући бесплатну поновну резервацију и претварање карата у путне ваучере за будућу употребу.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала