- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Уочи инаугурације: Лула спреман да унапређује односе са Русијом

© AP Photo / Andre PennerЛуиз Ињасио Лула да Силва
Луиз Ињасио Лула да Силва - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
Пратите нас
Изабрани председник Бразила Луиз Игнасио Лула да Силва потврдио је спремност да унапређује руско-бразилске односе у различитим областима, саопштила је председница Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко након састанка са новим председником Бразила.
„Веома је важно да је током састанка новоизабрани председник потврдио спремност и заинтересованост за унапређење руско-бразилских односа у смислу повећања обима трговинске и економске сарадње у научној, техничкој, еколошкој и другим областима. Он је подржао идеју хитног покретања комисије на високом нивоу, која, нажалост, није радила већ неколико година из више разлога, укључујући и субјективне“, изјавила је председница Савета Федерације, која предводи руску делегацију на инаугурацији шеф бразилске државе.
Матвијенкова је рекла да је Лула да Силва такође подржао потребу за активирањем Пословног савета Русија-Бразил, „који веома ефикасно ради са бизнисом и у Русији и у Бразилу и успоставља контакте и везе“.
"Морам рећи да се трговинско-економски односи између наших земаља развијају веома динамично. Ове године очекујемо да ћемо достићи ниво од око девет милијарди долара", истакла је она.
Данас ће у Бразилу бити одржана инаугурација председника. Очекује се да ће се више од 300.000 људи сјатити у престоницу. Држава Бразилија обећала је да ће по граду распоредити „сто одсто" полицијских снага, што је око 8.000 полицајаца, услед страхова да би Болсонарове присталице могле да ометају догађај.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала