- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Привредни миље ће и 2023. креирати енергетика | Енергија Спутњика

© AP Photo / Martin MeissnerПумпe на нафтном пољу
Пумпe на нафтном пољу - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
Пратите нас
Прошлу, 2022. годину обележила је енергетска криза – највећа у новијој историји. Астрономске цене енергената, пре свега природног гаса и електричне енергије.
У Европи је све, од обичних грађана до малих привредника до менаџера водећих компанија, не само енергетски, до политичара више од цена бринула константна потенцијална опасност да ће остати без гаса и струје, а последично томе и без грејања.
Страх је, подгрејан стрепњама привредника, да ће банкротирати и обичних људи- да ће остати без посла тему енергетика ставио у врх интересовања свих.
Сви су, због скупих енергената и, наравно, украјинско – руске кризе, напрасно заборавили на пандемију корона вируса. Рецесија, инфлација, како привреда да изађе из спирале негативних економских кретања, започете још 2008. године, уз утицај енергетике на привредни миље била је топ тема на преласку из старе у нову годину.
О томе шта смо превазишли прошле и шта нас чека ове године, у свету, Европи и, што је највжније, у Србији у данашњој „Енергији Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са Бојаном Станићем, помоћником директора Сектора за стратешке анализе у ПКС.
Енергија Спутњика, 2.1.2023.

О емисији „Енергија Спутњика“

Енергија Спутњика“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Јелица Путниковић, стручњак за енергетику.
Теме су махом везане за енергетику и економију, локалног и глобалног карактера, а гости су стручњаци у својим пољима. Емитује се сваког понедељка у 21.00.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала