- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал (још) неће Федереровим стопама

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да још нема намеру да се пензионише и наставиће са такмичењем и у 2023. години, чиме ће остати једини највећи ривал Новака Ђоковића, с обзиром на то да је рекет о клин у претходној окачио Роџер Федерер.
Спекулације о томе да би Надал могао да крене стопама свог пријатеља Федерера циркулисале су током целе 2022. године, имајући у виду здравствено стање Шпанца, али и чињеницу да је у финишу сезоне био потпуно ван форме.
Гласине о томе да би Надал могао да одсвира крај подгрејане су пошто је током године је у Мадриду примио признање за досадашњу каријеру од краља Фелипа.
„Надам се да ми ова награда није дата мислећи да је моја каријера готова. Далеко од тога, то ми није намера“, рекао је Надал.
Шпански тенисер је током 2022. године имао много проблема са повредама, али је успео да освоји Аустралијан опен и Ролан Гарос.
Он је због повреде морао да преда полуфинале Вимблдона Нику Кирјосу, док је у осмини финала УС Опена елиминисан од Френсиса Тијафоа.
„Била је ово другачија и компликована година. Осим повреда, било је ту и неких личних вести“, рекао је Надал.
И управо тако, Шпанац је постао отац током године, а та животна околност се често везивала за његову каријеру јер је одлагао родитељство током претходног периода како би се потпуно посветио професионалним обавезама.
Засад је сигурно само да ће Надал желети да се појави на својој омиљеној подлози, шљаци, и омиљеном Грен слем турниру, Ролан Гаросу, у покушају да још једном потврди свој епитет најбољег играча свих времена на земљаној подлози, али и да остане рекордер по броју трофеја на највећим турнирима.
Швајцарски тенисер Роџер Федерер  - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
СПОРТ
Федерер потврдио: Нећу се предомислити, сигурно идем у пензију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала