- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рекорди за памћење – један је пао у Београду

© AP Photo / Manu FernandezЛионел Меси
Лионел Меси  - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
Пратите нас
Протекла 2020. година протекла је у знаку Светског првенства у фудбалу које је освојила Аргентина предвођена Лионелом Месијем, а сада вам доносимо преглед оборених рекорда у различитим спортовима у протеклих 365 дана.
Арманд Дуплантис
Када је скок у вис са мотком у питању, Арманд Дуплантис је заправо лига за себе. Поставио је нови светски рекорд тако што је прескочио шест метара и 21 центиметар на Светском првенству у Орегону у августу. Тако је оборио свој претходни рекорд од шест метара и 20 центиметара.
Синди Мекохлин
Феноменалан резултат направила је Сидни Мекохлин тако што је постала прва жена која је истрчала 400 метара са препонама испод 51 секунде! Истрчала је за 50,68 секунди и тако оборила њен бивши рекорд који је износио 51,41.
Јулимар Рохас
Венецуеланка Јулимар Рохас побољшала је сопствени рекорд у троскоку и то у Београду. Оборила је светски рекорд тако што је скочила 15,74 метра и тако пребацила свој претходни рекорд од 15,67.
Карлос Алкарас
Шпански тенисер Карлос Алкарас постао је најмлађи тенисер у историји који се домогао првог места на АТП листи. Деветнаестогодишњи Алкарас је то урадио у септембру и тако је оборио рекорд Лејтона Хјуита који је постао први са 20 година и 275 дана.
Џон Изнер
Џон Изнер постао је краљ сервиса. Постао је тенисер са највише одсервираних ас сервиса у историји. Претекао је Иву Карловића који је завршио каријеру са 13.728. Изнер је стигао до бројке од 13.977.
Лионел Меси
Лионел Меси прва је спортска фигура у 2022. години. На Светском првенству у Катару стигао је до 18 утакмица на којима је био капитен и тиме је прескочио Рафу Маркеса (17) и Дијега Марадону (16).
Одиграо је 26 мечева на Светском првенству и тиме је престигао и Лотара Матеуса. Постао је први играч који је дао гол на четири разлилита Мундијала. Постао је и најбољи стрелац Аргентине у историји на Мундијалима, претекао је Габријела Батистуту који је остао на 10 голова.
Мароканци исписали историју
Фудбалска репрезентација Марока постала је прва афричка селекција која се пласирала у полуфинале Светског првенства. Гол Јусуфа Ен Насирија донео је Мароканцима историјску победу над Португалом, али су у полуфиналу поражени од Фрацуске са 2:0.
Кејти Ледецки
Десетоструки освајач олимпијских медаља Кејти Ледецки оборила је два светска рекорда у размаку од недељу дана! У питању су рекорди на 1500 и 800 метара слободним стилом. Прво је испливала 15.08.24 1500 метара, а онда и 800 метара за 7:57.42.
Макс Ферстапен
Холандски возач Формуле 1 Макс Ферстапен победио је на 15 трка у сезони и тиме оборио рекорд Михаела Шумахера који је остварио 13 победа 2004. године. Освојио је 454 поена у сезони и тако поставио рекорд за највише освојених бодова у историји Формуле 1.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала