- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тениска хероина године: Московљанка у инат Енглезима!

© AP Photo / Steven PastonЈелена Рибакина и Новак Ђоковић
Јелена Рибакина и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
Пратите нас
Тениска година обележена је дешавањима око Новака Ђоковића, али и одлуком Вимблдона да не допусти учешће руским и белоруским тенисерима. И у целој причи појавила се Јелена Рибакина, играчица рођена у Моксви, која је освојила најзначајнији тениски турнир.
Каква иронија, зар не?
Јелена је рођена 1999. године у Москви, али је са 19 година прихватила позив Казахстана да промени држављанство, о чему је такође морала да говори.
„Није била лака одлука, тенис је скуп спорт, моји родитељи су били забринути због свега. Тада се све поклопило, Казахстан је тражио играче, ја сам тражила помоћ, веровали су у мене и пронашли смо се у доброј комбинацији“, навела је Рибакина.
Рибакина не само да је освојила Вимблдон, већ је и пожелела да 2023. године на турниру заиграју руски и белоруски играчи.
„То није нешто што желите да чујете, они се баве спортом, сви желе да се такмиче, небитно је где су рођени, тешко ми је због њих. Надам се да ће следеће године све бити боље и наравно је да желим да се све то заврши што је пре могуће“, истакла је Рибакина.

Ко је Јелена Рибакина?

Рибакина је опасна када изађе на терен, али када је ван њега врло је скромна, повучена и тиха.
Себе описује као љубитеља паса.
„Волим животиње. Имам пса и зове се Мулија“, рекла је Рибакина.
Када је била мала бавила се гимнастиком и скијањем на леду, али је због висине од 184 центиметра прешла на тенис. Рекли су јој да једино тим спортом може да се бави професионално.
Људи који је познају описују је као перфекционисту и великог радника, али да је приватно врло стидљива и повучена.
Људи који је познају описују је као перфекционисту и великог радника, али да је приватно врло стидљива и повучена. Наравно, не можемо да кажемо да је на Вимблдону била баш повучена...
На терену има другачији приступ.
„Кључ је наравно мој сервис, агресивна игра. Трудим се да радим најбоље од себе, фокусирам се на ствари на које могу да утичем, а то су сервис, ударци и емоције“, рекла је Рибакина једном приликом.
Рибакина је гренд слемовима до сада најбољи резултат направила управо на Вимблдону, на Ролан Гаросу је 2021. године стигла до четвртфинала, а на УС и Аустралијан опену је најдаље стигла до треће рунде.
Рођена Рускиња освојила је завршно са 2022. годином три ВТА титуле, а у почетком године била је рангирана као 12. на свету што јој је највише рангирање у каријери.
Покорила је Вимблдон када је било најтеже, као рођена Рускиња, а видећемо шта 2023. година доноси Јелени Рибакини.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
СПОРТ
Новак је остао без „доброг духа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала