- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Магија која оставља без даха: Руска зима у италијанском ресторану у Москви /видео, фото/

© Sputnik / Николина ТеслаРесторан Батлер
Ресторан Батлер - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2023
Пратите нас
Огромне санке, богато украшена новогодишња јелка, завејани борови обавијени жутим лед лампицама, пластични коњићи за децу, љуљашка и столице са новогодишњим мотивима, зечеви и фењери, представљају новогодишњу декорацију италијанског ресторана у центру Москве.
На први поглед, ова вила у центру Москве уопште не подсећа на ресторан. Међутим, њена новогодишња декорација оставља без даха не само посетиоце, него и обичне пролазнике.
Овде долазе познате личности и политичари, а у дворишту ресторана, осим гостију и понеког човека из обезбеђења, може се срести и омладина која је дошла у „Батлер“ са другог краја града, борећи се са снегом и московским саобраћајем, искључиво да би видела новогодишњу чаролију и направила покоју фотографију.

Уметност у служби новогодишње магије

Овај италијански ресторан већ неколико година изненађује госте и пролазнике својом уметнички осмишљеном новогодишњом декорацијом. Како каже за Спутњик уметнички директор ресторана Марија Штар, главни креатор новогодишње декорације је руски дизајнер Јуна Мегре и њен архитектонски биро „Мегре Интериорс“.
„Сваке године се тим, односно породица ‘Батлер’ окупља да осмисли концепт декорације, а затим бира најбоље декоратере који ће оживети замишљене идеје“, објашњава саговорница Спутњика.
Главни кувар и партнер ресторана „Батлер“ Ђузепе Дави додаје да се радници „Батлера“, сваке године се окупљају и три-четири месеца пред празнике да смисле и одаберу новогодишњу декорацију.
Ове године тим ресторана донео је одлуку да новогодишња декорација прикаже праву „руску зиму“. На самом улазу у двориште ресторана, налазе се завејани борови обавијени жутим лед лампицама, богато украшена новогодишња јелка, огромне санке, пластични зечеви и два пластична коњића који маме осмехе најмлађим посетиоцима.
© Sputnik / Николина ТеслаНовогодишња декорација приказује праву „руску зиму“.
Ресторан Батлер - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Новогодишња декорација приказује праву „руску зиму“.
У другом делу ресторана чаролија не јењава. Овај део дворишта посвећен је љубитељима јаке руске зиме и свежег ваздуха. У овом делу, постављене су две плетене столице са новогодишњим мотивима, поред којих се налази фењер, љуљашка и мале дрвене санке. Међутим, у „Батлеру“ ово није једино место за опуштање. Под завејаним боровима, за љубитеље дугих разговора, постављен је и мали кутак у ком се налазе две клупе са новогодишњим мотивима и сто.
Што се тиче декорације ентеријера, на самом улазу дуги ходник је окићен светлећим дрвећем. На првом спрату ресторана, у самој просторији где гости уживају у новогодишњој атмосфери, налази се бели клавир, шарено дрвеће обавијено лед лампицама, као и богато окићена новогодишња јелка испод које су поклони.
Како каже за Спутњик Рускиња Надежда, гошћа ресторана, новогодишња декорација игра велику улогу у избору ресторана у време када се ближе празници.
„Декорација у ресторану ‘Батлер’ преноси праву празничну атмосферу. Људи долазе овде да уживају у италијанској кухињи и новогодишњој чаролији. То веома позитивно утиче на пред празнично расположење“, објашњава Надежда.
Још један гост ресторана, Максим Колобов каже да већ неко време жели да посети овај ресторан, не само због одличне кухиње већ и због фасцинантне декорације.
© Sputnik / Николина ТеслаНовогодишња декорација ресторана „Батлер“ оставља без даха и госте и пролазнике.
Ресторан Батлер - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Новогодишња декорација ресторана „Батлер“ оставља без даха и госте и пролазнике.
„Већ неколико пута пролазим поред овог ресторана. Запао ми је у очи“, објашњава наш саговорник.

Беспрекорна италијанска кухиња

Гости ресторана не долазе овде само због новогодишње чаролије, већ и због беспрекорне италијанске кухиње.
„У овај ресторан идемо због кухиње. Пица је веома укусна. Код мене је у госте дошла другарица Јевгенија. Она је из Молдавије, из Кишињева. Због кухиње и новогодишње декорације, одлучила сам да је доведем баш овде“, каже Надежда.
Осим пице, на менију „Батлера“ су и разне врсте пасте, риба, вино. Кувар Дави истиче с поносом да се јела у овом ресторану праве од веома квалитетних италијанских производа.
© Sputnik / Николина ТеслаРесторан Батлер
Ресторан Батлер - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Ресторан Батлер
„Ја правим праву италијанску храну. Користим италијанске производе. Наша кухиња је више јужна, ближа Сицилији. Због тога, у нашем менију има јако пуно морских производа. Што се тиче посетилаца, они највише поручују домаћу пасту и артичоке. Такође, код нас постоји и велики избор италијанских вина“, каже симпатични Италијан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала