Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Притворени Срби - Пантић с породицом, Трајковић без терапије, за Аџића траже продужење притвора

© AP Photo / Bojan SlavkovicБарикада код села Рударе
Барикада код села Рударе - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2023
Пратите нас
Један од главних захтева Срба који су 20 дана протестовали на барикадама на северу Косова и Метохије било је ослобађање ухапшених бивших полицајаца Дејана Пантића и Слађана Трајковића и цивила Миљана Аџића. Пантић је сада са породицом у кућном притвору, Трајковић је притворен у Подујеву, док је за Аџића тужилаштво затражило продужење притвора.
Супруга Дејана Пантића, који је оптужен за ратне злочине, каже да је срећна што је породица празнике провела заједно. Истиче да је њен супруг, који се налази у кућном притвору, срчани болесник и да се не осећа добро.
„Тренутно, психички није добро. Пун је неког страха, раздражљив је и ето све је то због проведеног периода на Јарињу у тој наводно притворској јединици, све је то утицало на њега“, рекла је Сузана Пантић за РТС.
Адвокат Дејана Пантића очекује да ће тужилаштво затражити продужење кућног притвора и после 9. јануара.
„Он је потпуно сигуран да није крив, мада је мало узнемирен, јер је казна предвиђена за то кривично дело прилично строга, али чврсто верује, а и ја имам све разлоге да верујем да он није крив и да тужилаштво неће ништа успети да докаже у току истраге која предстоји“, навео је Љубомир Пантовић.
Бивши припадник косовске полиције Слађан Трајковић ухапшен је 16. децембра и оптужен такође за ратне злочине.
У интегрисаној полицији радио је од 2013. године. Породица може да га посећује на 15 дана и кажу да као дијабетичар не добија потребну терапију у притвору у Подујеву.
„У среду идем код њега, рећи ћу му да се држи и да се чува, ми верујемо у њега, знамо да је невин, криви смо што смо Срби, ето то“, истакла је Сузана Трајковић, супруга Слађана Трајковића.
Адвокат Трајковића, Дејан Васић каже да у притвору у Подујеву не дозвољавају лекове са српском маркицом.
„У том притворном центру у Подујеву, не дозвољава се да се уносе лекови који имају српску пореску маркицу, а ти лекови на Косову не постоје и онда је проблем адекватну терапију унети, неколико је тамо притвореника и осуђених који имају проблем са набавком лекова“, рекао је Васић.
Обојица полицајаца ухапшена су након што су напустили косовску полицијску службу.
„Захваљујући држави, захваљујући овом народу севера који је све време био уз нас, захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију, председнику Вучићу, ми смо ово много лакше превазишли него да смо били сами“, навела је Сузана Пантић.
Трећу ухапшени, Миљан Аџић оптужен је за напад на службено лице током протеста Срба. Тужилаштво је, како преноси његов адвокат, затражило да се притвор продужи још два месеца.
Јенс Плетнер и Емануел Бон - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2023
СРБИЈА
Стижу нови и јаснији захтеви: Макрон и Шолц шаљу главне саветнике у Београд и Приштину?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала