- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како изгледају „промена плоче“ и накнадна памет – у случају „Ђоковић“

© AP Photo / Lionel CironneauНовак Ђоковић и Марин Чилић на турниру у Монте Карлу
Новак Ђоковић и Марин Чилић на турниру у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Пратите нас
Неправда са којом се Новак Ђоковић суочава од почетка прошле године се наставља и у актуелној, а у свему постоје и његове колеге које „мењају плочу“ онако како им одговара не би ли се додворили некој од страна. Последњи у низу је хрватски тенисер Марин Чилић.
Пре годину дана Ђоковић је био у имиграционом притвору у Аустралији која је поништила његово медицинско изузеће од вакцинације против вируса корона и потом га депортовала, онемогућивши му да се такмичи на Аустралијан опену.
Мало ко је у том моменту стао на Новакову страну, највише се у свему истакао човек који га је највише критиковао, Ник Кирјос, а многи други су говорили о томе да су „правила – правила“.
„Да ли је требало да аустралијске власти донесу такву одлуку, или не – то је на њима да одлуче“, говорио је тада Марин Чилић.
Годину касније, када је Ђоковићу дозвољен долазак у Аустралију, хрватски тенисер је „променио плочу“.
„Новак је прошао кроз тежак емотивни период у јануару прошле године. Није то било фер према њему, апсолутно није, било је то катастрофално за њега као спортисту да пролази кроз такве ствари“, рекао је недавно Чилић.
Дакле, накнадна памет и покушај „прања“, што треба очекивати и од других колега, а све у вези са актуелним дешавањима, односно одлуком Америке да остане при захтеву за двоструку вакцинацију против вируса корона страним држављанима, што ће спречити Ђоковића да наступи на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
СПОРТ
Америка је опет забранила Ђоковића!
► Гост емисије Миљанов корнер био је министар спорта Зоран Гајић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала