- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија производи нове системе за борбу против дронова

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПротивдронски систем
Противдронски систем - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Пратите нас
Русија ће у наредна два месеца завршити државна испитивања и започети серијску производњу нове генерације система за електронско ратовање за борбу против беспилотних летелица, саопштила је у среду прес служба државне корпорације „Ростех“.
У питању је принципијално нова генерација авионских и копнених средстава за радиоелектронско ратовање и борбу против дронова, објашњава се у саопштењу.
Државна корпорација истиче да предузећа „Ростеха“ повећавају темпо и обиме производње наоружања, војне и специјалне технике. Ради се о јуришним и транспортним хеликоптерима, новим и унапређеним борбеним ловцима, фронтовским бомбардерима, стратешким носачима ракета, транспортним и борбеним авионима за обуку.
„Ракетне јединице се попуњавају системима ‘Искандер М’, ПРО снаге добијају комплексе ‘Панцир С1’, настављају се испоруке тенкова Т-72Б3, Т-72Б3М, Т-80БВМ и Т-90М, самоходних артиљеријских оруђа ‘Мста С’, ‘Малка’, ‘Акација, ‘Тулипан С’, самоходних минобацача ‘Тулпан’, тешких ракетних лансера ТОС-1А ‘Солнцепек’, као и система за артиљеријско извиђање, везе и возила за управљање“, наводи се у саопштењу.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала