Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амбасада САД у Приштини лајковала објаву о повлачењу признања тзв. Косова, па поручила – ненамерно

© AP Photo / Visar KryeziuЗаставе, Косово, Америка
Заставе, Косово, Америка - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Пратите нас
Амбасада САД у Приштини огласила се поводом лајковања објаве на друштвеној мрежи Твитер о изјави председника Србије Александра Вучића да је девет земаља повукло признање Косова. Америчка амбасада је навела да је то урађено ненамермо.
Твитер профил Амбасаде САД у Приштини лајковао је синоћ објаву „Васељенске ТВ“ у којој је председник Србије Александар ВучиЋ поручио да је девет земаља повукло признање самоптоглашене независности Косова.
© Фото : Снимак са екрана/Твитер@USEmbPristinaАмеричка амбасада у Приштини лајковала објаву о повлачењу признања Косова
Америчка амбасада у Приштини лајковала објаву о повлачењу признања Косова - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Америчка амбасада у Приштини лајковала објаву о повлачењу признања Косова
Из Амбасаде су сада саопштили да званични налог Амбасаде САД на Твитеру није намерно лајковао ниједну објаву у последња 24 сата.
„Да се разумемо независност Косова је чињеница. Наш примарни циљ је да подржимо Косово у заузимању места које му припада у европским и евроатлантским структурама. Ми се категорички противимо сваком настојању да се доведе у питање независност и суверенитет Косова. Званични налог Амбасаде САД на Твитеру није намерно „лајковао“ ниједну објаву у последња 24 сата. Као што је раније речено када имамо став да изнесемо ми то чинимо путем званичних изјава, а не путем „лајкова“ на друштвеним мрежама“, саопштила је данас Амбасада САД у Приштини преко свог профила на Твитеру.
У поруци медијима, у којој се цитира портпаролка Џуд Кетрин, се наводи да се испитује како се догодило ненамерно лајковање.
Након реакције посланика Покрета Самоопредељење Арменда Мује на „лајк“ Амбасаде и указивање шта у њој пише, Амбасада је повукла „лајк“.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала