- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Централне манифестације у Бањалуци и Источном Сарајеву: Како ће Српска прославити Дан Републике

© Sputnik / Александар МилачићРС
РС - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Пратите нас
Централне манифестације поводом обележавања 9. јануара — Дана Републике Српске, биће одржане у Бањалуци и Источном Сарајеву.
Према програму обележавања, у недељу, 8. јануара, у 10.00 часова предвиђено је полагање венаца на Споменик палим борцима Војске Републике Српске на гробљу Свети Пантелија у Бањалуци, а сат касније на Тргу палих бораца НОР-а на платоу испред хотела „Босна“.
У подне ће бити положени венци код Спомен костурнице на Градском гробљу и на гробници 12 бањалучких беба, а делегација Кабинета председника Републике Српске положиће цвеће на споменик бањалучким бебама на Тргу српских јунака на платоу испред Музеја савремене уметности Републике Српске.
Поводом Дана Републике, у 12.00 часова у Модричи, делегација Српске положиће венац нна спомен-обележје бившег председника Републике Милана Јелића, најављено је из Кабинета председника Српске.
У 13.00 часова у Културном центру Бански двор предвиђена је додела одликовања заслужним институцијама и појединцима, а у 16.00 часова у Спортској дворани „Борик“ биће одржана свечана академија Поводом Дана Републике.
У Административном центру Владе Републике Српске у 18.00 часова биће уприличен свечани пријем.
У понедељак, 9. јануара, у 8.30 биће служена Света архијерејска литургија у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.
Поводом Дана Републике, у 12.00 часова биће положени венци на Српском војничком спомен-гробљу „Мали Зејтинлик“ у Сокоцу, а у 14.00 часова почеће свечани дефиле у Улици Стефана Немање у Источном Сарајеву.
У 19.00 на Тргу Републике Србије биће уприличен ватромет уз концерт Полицијског оркестра МУП-а Српске.
У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, поводом Дана Републике, публици ће се представити глумци Националног драмског позоришта Русије из Санкт Петерсбурга са представом „Желим живети“.
У саопштењу се наводи да ће, осим у Бањалуци и Источном Сарајеву, Дан Републике бити свечано и достојанствено обележен у свим градовима и општинама широм Српске, пренео је РТРС.
Бонус видео:
Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
РЕГИОН
Обележавање Дана Републике безбедносни изазов за МУП Српске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала